News
12/15/2021

El mapa del Grand Tour de Catalunya inclou 33 carreteres d'interès paisatgístic definides per l'Observatori

Es tracta d'un producte turístic en format ruta fruit d’una tasca de desenvolupament cooperatiu entre diferents administracions.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha creat el Grand Tour de Catalunya. Un viatge ple de viatges com a producte turístic en format ruta per recórrer tot Catalunya amb vehicle i en diferents dies, descobrir els seus principals atractius patrimonials, naturals i enogastronòmics, així com conèixer l’entorn, la gent, els costums i les tradicions.

Es tracta d’un recorregut de més de 2.000 quilòmetres, concebut per recórrer-lo en vehicle de dues maneres: en una ruta única de 13 dies o en 5 trams, d’entre 5 i 7 etapes cadascun. Tot i que cada viatger se’l pot organitzar al seu gust, el pot recórrer al seu ritme, en qualsevol moment de l’any, i triar entre una gran oferta d’experiències diverses a fer.

L’Observatori del Paisatge ha col·laborat amb l’ACT en l’àmbit de les carreteres paisatgístiques catalanes. D’aquesta manera, el mapa del Grand Tour també inclou 33 carreteres d’interès paisatgístic definides per l’Observatori. Els traçats originals d’antigues carreteres, relegades a vegades a vies secundàries, permeten un tipus de viatge més pausat, gaudint del paisatge i dels valors paisatgístics. Les carreteres paisatgístiques catalanes esdevenen un complement idoni al projecte del road trip calmat gràcies al poc trànsit; són transitables en vehicle motoritzat o amb bicicleta i mostren la gran riquesa i diversitat dels paisatges de Catalunya.

El Grand Tour de Catalunya és una eina de dinamització per al sector turístic fruit d’una tasca de desenvolupament cooperatiu. En el projecte hi han treballat conjuntament l’ACT, la Direcció General de Turisme, que inclou la Xarxa d’Ofcines de Turisme de Catalunya, i els diferents patronats de Turisme de les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, així com Foment Torisme Val d’Aran i Turisme de Barcelona.

Foto: Esther Reverte. Arxiu d'Imatges de l'Observatori del Paisatge de Catalunya

Sobre les carreteres paisatgístiques catalanes:

Si voleu més informació de les carreteres paisatgístiques catalanes, podeu consultar el document Carreteres, paisatge i turisme. Bases per a la definició d’un model per a Catalunya elaborat per l’Observatori del Paisatge al novembre de 2019 amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme que posa les bases per a definir un model per a Catalunya que relacioni les carreteres, el paisatge i el turisme.