News
04/30/2024

Alumnes de l’Itinerari Formatiu Específic visiten l’Observatori

El passat 15 d’abril alumnes del segon curs de l’IFE vinculat a l’entitat INTEGRA van visitar l’Observatori del Paisatge per realitzar el taller educatiu “Som agents del paisatge”.

El passat 15 d’abril 10 alumnes, de 17 i 18 anys, del segon curs de l’Itinerari Formatiu Específic vinculat a l’entitat INTEGRA van visitar l’Observatori del Paisatge de Catalunya per realitzar el taller educatiu “Som agents del paisatge”. INTEGRA és una entitat privada d’economia social que crea i gestiona centres i serveis a la comarca de la Garrotxa adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.

Una de les principals tasques de l’Observatori del Paisatge de Catalunya és la formació i sensibilització en matèria de paisatge. Amb aquesta finalitat, l’Observatori ha dissenyat i desenvolupat un taller educatiu sobre paisatge que s’imparteix a la mateixa seu de l’Observatori. El taller “Som agents del paisatge” és una proposta didàctica que permet que l’alumnat aprengui i descobreixi què és el paisatge i els seus valors, tot prenent consciència d’algunes de les dinàmiques que actualment afecten els paisatges de Catalunya.

El taller comporta superar un seguit de proves que porta a alumnes a conèixer, identificar i resoldre reptes relacionats amb el paisatge d’una manera creativa, com ara la millor manera que pot tenir un poble per créixer en un lloc determinat, la ubicació més adequada per a les infraestructures d’energia renovable, o com fer front als incendis forestals a través d’uns paisatges agrícoles vius.

Durant els quatre primers mesos de l’any 2024 l’Observatori del Paisatge de Catalunya ha realitzat 8 sessions del taller educatiu a grups escolars diferents de la comarca de la Garrotxa.