News
02/27/2024

Ja estan obertes les inscripcions a la jornada El paisatge i el color. Percepció, significats i intervenció

Serà el 5 d’abril de 2024 a l’Espai Cràter d’Olot.

L’Observatori del Paisatge de Catalunya està organitzant la jornada El paisatge i el color. Percepció, significats i intervenció, que tindrà lloc el divendres 5 d’abril de 2024 a Olot. La jornada té el suport del Bòlit, Centre d’Art Contemporani i l’Ajuntament d’Olot, i també hi col·laboren la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Fundació Fita i l’Escola d’Art d’Olot.

El color és sempre present en el paisatge. Detectem sovint els canvis i les transformacions del paisatge a través d’unes variacions cromàtiques que ens desvetllen emocions. El color, a més, contribueix a donar caràcter al lloc i a identificar-lo col·lectivament. Així mateix, és ben sabut que les cultures han atribuït un munt de significacions als colors, canviants en el temps i en l’espai. Com afecta tot plegat la nostra interacció amb els paisatges de la vida quotidiana? Com podem servir-nos més i millor del color a l’hora d’intervenir en el paisatge? Què hi té a dir l’art? Aquesta jornada vol aportar nous elements de reflexió i de debat sobre el paper del color en la percepció, gestió i intervenció en el paisatge. El seminari s’estructura en una conferència d’obertura i dos blocs temàtics. El primer, se centrarà més la percepció del color, “Llegir els colors del paisatge“, i el segon en els aspectes d’intervenció “Actuar en el paisatge des del color”.

La jornada també té tres exposicions associades:

Exposició de fotografies “Horitzó 256”, projecte realitzat pels estudiants de 2on curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Fotografia de l’Escola d’Art d’Olot, a l’Espai Cràter d’Olot.

Exposició “Desenfocar l’anècdota”, de l’Espai Nyamnyam, a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa. Fins al 21 d’abril.

Exposició “Apories sobre l’aire”, del 16 de febrer al 19 de maig de 2024 Bòlit_LaRambla, Bòlit_PouRodó i Bòlit_StNicolau, Girona.

Podeu consultar el programa de la jornada aquí.

Inscripció: gratuïta i obligatòria. Cal escriure un correu a inscripcio@catpaisatge.net. Termini: fins al 04/04/2024 a les 13h

jornada_colors_portada.jpg