News
10/27/2021

L'Associació Espanyola de Paisatgistes (AEP) convida l'Observatori a debatre sobre la formació i la pràctica professional en el S.XXI

El Congrés, completament presencial, es va celebrar a Granada del 20 al 22 d’octubre de 2021.

L’Associació Espanyola de Paisatgistes, juntament amb IFLA Europe va organitzar dels dies 20 al 22 d’octubre de 2021 el primer congrés internacional, titulat ‘Paisaje aquí y ahora’, que amb l’objectiu de convertir-se en un fòrum de trobada, comunicació i debat per a col·laborar en la recerca col·lectiva de respostes als reptes que afecten els paisatges i a les persones que l’habiten; aportant experiències i reflexions realitzades a la més diversa escala, des dels amplis territoris i comarques, als parcs i ciutats i fins als àmbits domèstics. L’objectiu era explorar els sistemes i processos metodològics i instrumentals que aporta el paisatgisme com a resposta a la crisi ambiental que afecta el planeta.

Per portar-ho a terme hi havia presentacions d’especialistes en projectes de paisatge i espai públic, alguns dels quals internacionals, així com investigadors que participen en l’elaboració de les polítiques públiques que integren el concepte de paisatge, que van participar a les diverses ponències, taules rodones i debats en les quals es dividia el congrés. Precisament per aquest component internacional es va disposar durant totes les activitats de traducció castellà- anglès.

El director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala i Martí, va participar en la taula rodona del tercer dia, ‘Aprehendiendo el paisaje: retos de la formación y la pràctica professional en el S.XXI’, juntament amb Margarida Cancela d’Abreu, Katerina Gkoltsiou i Michael Oldham, i moderada per la paisatgista i ex-presidenta d’IFLA Europe, Ana Luengo.

Durant la clausura del congrés, José Tito, el president del Comitè Científic, va presentar les conclusions del congrés i va llegir el Manifest de Granada, que acorda la defensa dels professionals del paisatge.