News
05/10/2023

Inscripcions obertes al seminari ‘Com crear paisatges agroforestals resilients?

La Càtedra del Bosc de la Universitat de Girona i l’Observatori del Paisatge organitzen el seminari que es portarà a terme el pròxim 13 de juny de 2023, a Girona.

El 13 de juny tindrà lloc a la Sala de Graus de la Universitat de Girona el seminari ‘Com crear paisatges agroforestals resilients?’, organitzat per la Càtedra del Bosc de la Universitat de Girona i l’Observatori del Paisatge**.**

El matí està dedicat tant a la reflexió com a conèixer diverses experiències de gestió de paisatges agroforestals resilients. Obriran el Seminari dues conferències impartides pel Gabinet tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). Tot seguit es farà una taula rodona per explicar quatre experiències del territori català: ramats de foc, el Consorci de la serra de Llaberia, la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre i el paisatge cultural agrícola del Priorat-Montsant-Siurana.

A la tarda hi haurà una sortida de camp amb cotxes particulars que inclou la visita a la finca forestal Can Vilallonga de Cassà de la Selva, per explicar in situ un mosaic agrosilvopastoral resilient davant de la crisi climàtica; i tot seguit, a Caldes de Malavella, es farà un recorregut per l’itinerari de Can Fornaca, un exemple de vocació terapèutica dels boscos. La sortida de camp està organitzada per l’associació Sèlvans.

(Fotografia: Àngela Llop Farré)

Alguns dels territoris amb veu al Seminari formen part de Territoris pel Paisatge, espai d’intercanvi, de debat i de treball col·lectiu entre diverses iniciatives de gestió i planificació local de paisatge de Catalunya. Una de les conclusions de l'última trobada de Territoris pel Paisatge, que va tenir lloc el passat 26 d'octubre de 2022 a Falset, va ser l'interès per debatre sobre el repte de la gestió forestal, entre d’altres. Aquest Seminari s’ha pensat amb l'objectiu de tractar aquest tema en profunditat.

Podeu consultar el programa detallat a la pàgina web de l’Observatori.

La inscripció al Seminari és gratuïta però obligatòria. Cal enviar un correu electrònic amb les dades, i indicant si s’assistirà a la sortida de camp, a: inscripcio@catpaisatge.net.

Per saber-ne més:

La Càtedra del Bosc va ser creada per la Universitat de Girona (UdG) i l’associació Sèlvans al novembre de 2022 i té per objectiu promocionar l’estudi i la recerca aplicada en matèria de la valorització dels serveis ecosistèmics dels boscos, impulsar-ne iniciatives i projectes tecnicocientífics, així com la millora de la seva resiliència integral.