News
02/01/2024

L'exposició 'Dues pedres. Paisatges persistents' s'acompanya d'activitats complementàries

L’exposició Dues pedres. Paisatges persistents del Palau Robert pretén mostrar la riquesa i diversitat dels paisatges estructurats per la pedra seca, posar en valor aquesta tècnica mil·lenària i universal, i reivindicar-ne la seva vigència i persistència.

En el marc d’aquesta exposició s’han organitzat una sèrie d’activitats paral·leles i complementàries que són:

  • 18 de gener de 2024. Taula rodona titulada "Paisatges de la Pedra Seca: passat, present i futur"; que va comptar amb la participació de Rosa Cerarols, geògrafa i coautora de l’Altre món rural; Joan M. Vives, membre de l''Associació per la pedra seca i l'arquitectura tradicional; Pau Minguet, historiador de l’art i responsable del projecte Cabanades. Arts als marges a Belltall; i Albert Gavaldà, de Relleu i Entorn. La taula va ser moderada per Gemma Carbó, directora del Museu Terra. L’acte va ser organitzat per Palau Robert i el Museu Terra (antic Museu de la Vida Rural).
  • 23 de gener de 2024. Conferència "El jardí del Segle XXI i la Pedra Seca, amb Teresa Gali-Izard, paisatgista i enginyera agrònoma, organitzada per Palau Robert i el Museu de la Vida Rural.
  • Gener de 2024. La revista Arrels (número 14), ha publicat una edició especial sobre la pedra seca amb motiu de l’exposició.
  • Gener de 2024. Junior Report, el diari per a joves lectors, ha preparat una Unitat Didàctica amb diverses activitats i guies docents relacionades amb els paisatges de la pedra seca amb motiu de l’exposició.

L’exposició, que es pot veure fins al 2 de juny de 2024, a la sales 1 i 2 del Palau Robert de Barcelona, és una iniciativa de la Direcció General de Difusió, en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Està produïda per l’Observatori del Paisatge de Catalunya per encàrrec de Palau Robert, i l’han comissariat el director de l’Observatori, Pere Sala i Martí, juntament amb Jordi Grau, Joan Reguant i Joan Nogué.