Dossier
Paisatges Industrials
Catalunya
|
Crònica
|
Educació, sensibilització i difusió
|
Paisatge industrial
|

Es crea un mapa amb paisatges industrials de Catalunya

19/03/2013
|
Descobrir

Els recull l'Observatori del Paisatge de Catalunya al seu web.

L'Observatori del Paisatge de Catalunya ha creat un nou espai al web dedicat als paisatges industrials. Els paisatges industrials ―sense ús o rehabilitats per a funcions i usos vinculats sobretot al sector terciari― constitueixen un ric llegat col·lectiu de gran valor històric, estètic, simbòlic i identitari, a més de representar una magnífica oportunitat per aprendre de la història mitjançant el paisatge.

L'objectiu del nou dossier, consultable en català, castellà, anglès i francès, és difondre l'existència dels paisatges industrials i la seva diversitat, amb especial incidència en els de Catalunya, gràcies al mapa interactiu que mostra més en detall vuit paisatges industrials catalans: el barri del Poblenou de Barcelona, la vall Fosca, la conca minera de Cercs, la conca minera d'Ogassa i Surroca, les colònies fabrils del Llobregat mitjà, els paisatges de la sal, els meandres del Ter i les mines de Bellmunt del Priorat.

El dossier també pretén recollir, classificar, ordenar i fer disponible al públic d'una manera senzilla aquelles iniciatives, centres, institucions, notícies o llibres sobre el paisatge industrial a Catalunya, Espanya i a escala internacional. El dossier, pensat perquè sigui útil tant per a persones especialitzades com per al públic en general, anirà creixent i actualitzant-se periòdicament.

El nou dossier s'afegeix als dossiers existents sobre els paisatges de la pedra seca, els paisatges sonors, els jardins i els arbres monumentals i singulars, que, des de la seva creació, han anat incrementant i actualitzant el seu contingut.