Dossier
Jardins
Catalunya
|
Crònica
|
Jardins i espais públics
|

Comencen les obres de remodelació dels jardins de Santa Clotilde de Lloret

18/10/2005
|
El Punt

L'equip de govern de Lloret va presentar ahir el projecte de remodelació dels jardins de Santa Clotilde. Les obres, que comencen avui, costen més de 400.000 euros, i obliguen a tancar els jardins fins al 15 d'abril. Els treballs, que consisteixen a rehabilitar les escultures i posar la jardineria al dia, tenen l'objectiu de tornar als jardins la seva esplendor original. El projecte té una segona fase que inclou una ampliació.

En una presentació amb molta pompa i fastuositat en què no hi va faltar ni el més mínim detall -fins i tot hi havia música de fons amb un arpista-, l'equip de govern de Lloret (de CiU i el PP) va presentar ahir el projecte de remodelació dels jardins de Santa Clotilde. L'acte es va fer als mateixos jardins, on s'hi van aplegar empresaris i polítics.

L'alcalde, Xavier Crespo, la regidora de Cultura, Laura Bertran, i el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Oliva, van explicar el projecte. De moment, les obres que avui comencen consisteixen a instal·lar el reg automàtic a tot el jardí, a plantar xiprers portats expressament de la Toscana i a rehabilitar les estàtues, escales, baranes i els jardins. També s'instal·laran noves papereres i punts d'informació automàtics. Tot plegat costa més de 400.000 euros. No obstant això, el projecte és molt més ambiciós. El govern vol ampliar els jardins per la part pròxima a la cala de sa Boadella, on està previst fer-hi, en una segona fase, un amfiteatre i un edifici bioclimàtic construït amb vidre i integrat en l'entorn. En l'avantprojecte d'aquesta segona fase es preveu instal·lar dins l'edifici un restaurant de categoria. L'Ajuntament pretén sondejar la cuinera de Sant Pol de Mar Carme Ruscalleda perquè s'hi instal·li. Si no és Ruscalleda, s'intentarà que un altre cuiner de renom regenti el local. Al marge de la part gastronòmica, l'edifici també inclourà una sala d'exposicions on hi haurà fotos antigues dels jardins i un espai dedicat a exposicions itinerants.

Igualment, hi haurà aules per a les escoles i una sala de conferències. Finalment, en la segona part del projecte es preveu construir una àrea de pícnic, canviar l'entrada dels jardins i construir un aparcament. De moment, no se sap quant costarà tot plegat. No obstant, l'alcalde ja va demanar ahir suport als empresaris per a aquest projecte, que pretén acostar Lloret al turisme de qualitat.