Dossier
Jardins
Catalunya
|
Crònica
|
Jardins i espais públics
|

Es recupera el jardí històric de la Torre Can Llopis

25/01/2022
|
Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Durant l’últim més s’han realitzat els treballs necessaris per adequar el jardí original. La intenció és que pròximament el jardí pugui acollir activitats obertes a la ciutadania

El procés de recuperació del jardí de la Torre Can Llopis al carrer de Sant Ramon comença a mostrar els seus fruits. Durant el darrer mes s’han estat realitzat els treballs necessaris per adequar el jardí posant en valor les espècies autòctones i exòtiques així com eliminant les plantes invasores que ocultaven elements arquitectònics com bancs o la torre del dipòsit d’aigua. L’actuació també ha permès recuperar l’estructura original del jardí reconstruint parterres que s’havien perdut i donant protagonisme als dos exemplars de cedres i del roure centenari i a la mateixa casa.

Els treballs han comptat amb l’assessorament d’especialistes en jardins històrics com la historiadora de l’art Mercè Compte i l’Associació Jardins i Jardiners de l’Institut d’Estudis Catalans.

La intervenció ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc d’una subvenció de projectes estratègics atorgada al Museu d’Art de Cerdanyola. La recuperació del jardí de la Torre Can Llopis s’emmarca en el Projecte de l’Eix Modernista, que ha de recuperar i connectar diversos elements del patrimoni arquitectònic de Cerdanyola, posant-los en valor i obrint-los a la ciutadania.

Can Llopis és una de les cases d'estiueig més ben conservades de la població i el jardí és un dels elements més singulars de la finca amb la conservació de parts com el dipòsit d’aigua, la gruta, el pou... i sobretot per les espècies i la tipologia de jardí modernista de parterre, configurant un cas únic de conservació a nivell local.