Dossier
Jardins
Catalunya
|
Crònica
|
Educació, sensibilització i difusió
|
Jardins i espais públics
|

Es constitueix la Fundació de la Jardineria i el Paisatge

24/03/2011
|
Terrassadigital.cat

Permetrà als professionals obtenir serveis i que disposin d'un referent normatiu. Els principals propòsits són redactar, difondre i implantar les normes de referència tècnica en jardineria i paisatgisme

Aquesta dimecres a la tarda ha tingut lloc l'acte de constitució de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge. Aquest procés culmina un any d'intenses negociacions entre les parts per mirar que la fundació esdevingui un instrument potent en el que els professionals de la jardineria i el paisatgisme puguin obtenir serveis directes i en tinguin un referent pel que fa a les Normes Tecnològiques de la Jardineria i el Paisatgisme.

Els principals propòsits són redactar, difondre i implantar les normes de referència tècnica en jardineria i paisatgisme. Aquest objectiu s'ha concretat en la redacció de les Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme (NTJ), que fins ara han estat i encara són la primera referència d'aquestes característiques que s'elabora a Espanya.

Les entitats que han entrat com a patrones de la Fundació són el Gremi de Jardineria de Catalunya i l'Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya. Per a Ramón Lluís Lletjos, president de la Fundació de l'Enginyeria Agrícola Catalana i president de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge: "El que es pretén amb aquesta fundació és ser el referent i l'exponent de tot allò relacionat amb la jardineria i el paisatge. No només a nivell de Catalunya sinó a la resta de l'Estat i al món."