Dossier
Arbres monumentals i singulars
Catalunya
|
Crònica
|
Paisatge urbà i periurbà
|
Urbanisme i arquitectura
|

Sarrià - Sant Gervasi estrena la nova paret mitgera del Ginjoler

14/11/2012
|
La Vanguardia

La remodelació l'han fet els alumnes de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja tenint com a referència principal el Ginjoler de Sarrià, un arbre amb història.

La mitgera del Ginjoler, situada al carrer d'Arimon, l'han fet els alumnes de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja amb l'assessorament de l'empresa Saint Gobain Weber Cemarksa, que també ha cedit els materials.

S'emmarca en el Pla de remodelació de parets mitgeres que gestiona l'Institut Municipal del Paisatge Urbà, i en aquest cas s'ha tingut en compte la conservació del Ginjoler de Sarrià, inclòs al Catàleg d'arbres d'interès local. El Ginjoler s'acosta als 200 anys de vida, fet que el fa únic a tot Europa, i els veïns feia temps que en reclamaven la conservació.

UNA MILLORA INTEGRAL

La reforma de la mitgera del Ginjoler no ha estat només artística. La paret s'ha aïllat per evitar les humitats als veïns de l'edifici, i també s'ha adequat l'espai per garantir la salut del Ginjoler. A més, s'hi ha incorporat un banc de pedra amb frases populars i fragments literaris amb referències a l'arbre cedides pels artistes Antoni Defez, Celdoni Fonoll i Blai Bonet.

Així, doncs, la remodelació s'ha fet amb la intenció d'establir un diàleg entre els elements arquitectònics i naturals per evitar les ruptures urbanes i dotar de significat la paret mitgera. L'obra ha tingut un cost aproximat de 100.000 euros provinents de fons privats generats per la publicitat exterior autoritzada a la ciutat.