Dossier
Arbres monumentals i singulars
Catalunya
|
Crònica
|
Natura
|
Educació, sensibilització i difusió
|

Els arbres singulars del Solsonès, al mòbil

21/03/2012
|
EFE,
La malla.cat

El CTFC ha creat la primera aplicació de temàtica forestal en català

l Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CFTC), amb seu a la comarca lleidatana del Solsonès, ha presentat la primera aplicació per a mòbils de temàtica forestal en català, que ha estat desenvolupada pel mateix centre i que permet localitzar arbres singulars de la comarca. L'aplicació conté la versió per a mòbil de la 'Guia d'arbres i arbredes singulars de Catalunya', un manual en paper elaborat pels investigadors David Guixé, Montse Rodríguez i Rafel Rocaspana.

A través de l'aplicació mòbil l'usuari pot descobrir l'entorn natural del Solsonès a través dels seus arbres més singulars, ja que conté una fitxa detallada de cada arbre i la seva geolocalització, a més d'una galeria fotogràfica dels arbres i els paisatges de la comarca.

L'aplicació per a mòbils està disponible de forma gratuïta a iTunes (per a mòbils iPhone) i a Google Play (per als mòbils amb software Android).

Aquesta és la primera de les eines que el CTFC ha desenvolupat per a mòbils, encara que el centre ha anunciat que té previst desenvolupar-ne més en els pròxims mesos. En aquest sentit, està treballant en la difusió a través de les noves tecnologies de les seves investigacions i treballs, apostant per la transferència de coneixement en diferents eines i suports.