Dossier
Arbres monumentals i singulars
Catalunya
|
Crònica
|
Educació, sensibilització i difusió
|

L'anoer de l'Hort del Bisbe, d'interès comarcal

30/01/2008
|
La Veu de l'Ebre

L'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat la senyalització identificativa de l'arbre conegut com noguer de l'Hort del Bisbe, un anoer americà (pacaner) ubicat a l'horta de Sant Llàtzer de Tortosa i declarat d'interès comarcal.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, "els arbres declarats d'interès comarcal es consideren protegits i aquesta protecció implica la prohibició de tallar-los, arrancar-los totalment o parcialment, així com danyar-los per qualsevol mitjà". Segons Martí, "hem signat un conveni amb els propietaris del noguer americà anomenat noguer de l'Hort del Bisbe perquè es tracta d'un exemplar d'arbre que, per la seua particularitat i per les seues mides, és mereixedor de mesures de protecció".

El conveni signat entre el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i Rosa Caballol, copropietària de la finca on s'ubica l'arbre, estableix que els propietaris d'aquest noguer americà es comprometen a mantindre l'arbre en òptimes condicions i implica la prohibició de tallar-lo, arrancar-lo o danyar-lo per qualsevol mitjà. A més, segons el conveni, les despeses derivades del manteniment de l'arbre són a càrrec dels propietaris.
Per la seua banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre es compromet a senyalitzar el noguer com a arbre declarat d'interès comarcal, mitjançant la col·locació d'una placa identificativa on consten les característiques d'aquest arbre, la seua espècie (Carya illinoinensis), l'alçada (22 metres), el perímetre (2,5 metres), el diàmetre de la capçada (25 metres) i el propietari (família Caballol i Angelats).