Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

18 February 2006

El Priorat, la Conca i la Terra Alta lliguen vi i cultura per fomentar el turisme a l'interior del Camp

Les comarques del Priorat, la Terra Alta i la Conca de Barberà podran veure, a partir de l'any vinent, fet realitat un dels projectes més ambiciosos quant a potenciació del turisme enològic i patrimonial. Es tracta de Paisatges del vi , un projecte de cooperació entre les denominacions d'origen i altres ens com ara els consells comarcals per donar un impuls al turisme rural. Amb el vi com a excusa, el projecte pretén donar a conèixer altres aspectes de les tres comarques. El Departament d'Agricultura de la Generalitat donarà la setmana vinent el vistiplau al projecte, que ahir es va presentar en el I Míting Internacional Turisme de les Rutes del Vi, celebrat a Vilafranca del Penedès, en el marc de la quinzena edició del Firavi.

N. ALBISUA El punt - [Feature]

Foto

El projecte de «Paisatges del vi» es va presentar ahir. Oriol Duran

Les comarques d'interior del Camp de Tarragona tenen clar que cal unir el turisme i la cultura per desenvolupar una economia sòlida i duradora. El vi, precisament, és un dels elements definidors de zones com el Priorat, la Terra Alta i la Conca de Barberà, i el volen aprofitar per donar a conèixer, de passada, altres aspectes importants de la història, el paisatge i el dia a dia de les tres comarques. Amb el temps i els esforços de les denominacions d'origen, consells comarcals i altres ens i agents socials, aquesta voluntat s'ha traduït en un projecte concret, Paisatges del vi, que es va presentar ahir en el marc del I Míting Internacional Turisme de les Rutes del Vi. El projecte, però, és molt més que unes quantes rutes per les vinyes de les comarques del Priorat, la Terra Alta i la Conca de Barberà. 'Hem treballat com si establíssim un projecte museogràfic, però en comptes de fer-ho per sales en un espai tancat, ho fem per diversos enclavaments significatius de les nostres comarques', explica el director del Consorci pel Desenvolupament del Priorat, Joan Vaqué. Així, doncs, els responsables del projecte, que Agricultura ha d'aprovar definitivament 'la setmana vinent', ja han fet tota la recerca històrica i patrimonial de les diverses contrades, ja que 'la cultura és l'altre element clau de Paisatges del vi'. Així, a través d'un sistema d'autoguies, 'o utilitzant altres elements tecnològics al nostre abast', els participants en les diverses rutes podran conèixer no només tot allò que fa referència al món del vi, sinó també, per exemple, 'com elaboraven vi els romans, presents en aquesta zona; com va determinar el cultiu la fil·loxera, quin paper va tenir la religió en l'elaboració del vi, i altres aspectes que poden anar des de la configuració del paisatge fins a la forma de vida i el patrimoni cultural de les tres comarques.' Les rutes, que no es començaran a fer fins l'any vinent, un cop se n'hagi presentat el projecte te a Fitur, es faran des de les seus dels consells reguladors, i estaran senyalitzades, tot i que no es vol 'limitar els visitants amb uns itineraris massa marcats', sinó que els donaran llibertat per escollir el que prefereixin fer en cada moment durant la ruta.

© 2024 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net