Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

4 de Abril de 2006

Penedès. L'Alt Penedès invertirà un milió d'euros per aplicar la Carta del Paisatge

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès començarà a executar en les properes setmanes el projecte d'integració paisatgística de vuit polígons industrials de la comarca, la majoria dels quals estan situats al costat de l'N-340. El projecte, que puja a 412.900 euros, s'inclou dins de la partida de prop d'un milió d'euros que s'invertirà abans que s'acabi aquest mandat per tal de complir els objectius de la Carta del Paisatge. A més d'integrar paisatgísticament els polígons, s'aprovarà una ordenança de preservació mediambiental pionera i s'adequaran les rotondes que hi ha repartides per totes les carreteres de la comarca a uns criteris concrets.

ALBERT MERCADER El Punt - - Penedès [Crónica]

Foto

El polígon Sant Pere Molanta d’Olèrdola, fotografiat des de l’N-340

El ple del Consell Comarcal, celebrat ahir, va donar compte de l'aprovació fa dies de l'adjudicació del projecte d'integració paisatgística que es farà a vuit polígons diferents de Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet del Penedès, Subirats, les Cabanyes i Vilobí del Penedès. Els primers cinc polígons se situen prop de la carretera N-340, una de les zones que pateix una greu degradació visual per la presència de polígons que no tenen cap projecte integrador amb l'entorn. El projecte es començarà a executar en breu, però el gruix de l'actuació no es farà fins a la tardor, moment en què es plantaran pins, xiprers, pollancres o lledoners. L'objectiu principal és crear una barrera visual des de la carretera o des dels nuclis habitats que dignifiqui l'espai. L'actuació va a càrrec de l'empresa de jardineria Moix, que haurà d'executar els projectes que ha elaborat el Consell amb la col·laboració dels ajuntaments.

Aquesta és la primera vegada que es fa un projecte conjunt d'integració paisatgística de polígons industrials a la comarca, després dels intents parcials que s'han fet en algunes àrees. El projecte ha provocat l'interès d'altres consells comarcals, que analitzen la possibilitat d'aplicar-lo. De fet, els tècnics del Consell van exposar fa poc el projecte a l'ens comarcal del Bages, que ara analitza la proposta per tirar-la endavant. El subdirector general de Paisatge de la Generalitat visita avui el Consell Comarcal de l'Alt Penedès per analitzar el projecte d'integració i les altres propostes que s'executaran a partir de l'estiu.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net