Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

4 de Marzo de 2017

El Mapa de Paisatge de la Cerdanya, document pilot dels futurs plans de paisatges a Catalunya

Aquest divendres s'ha presentat el Mapa cerdà i s'han definit les accions que s'iniciaran a partir d'ara. Entre altres propostes, hi ha el compromís de fer un estudi per condicionar 5 miradors i potenciar aquests punts com a elements turístics i educatius.

J.P. Nació Cerdanya - [Crónica]

Foto

Fotografia de Santa Maria de Bell-lloc, un dels miradors inclosos dins del document que recull els punts d'observació del paisatge a la Cerdanya | L'Observatori del Paisatge de Catalunya

El Mapa de Paisatge Transfronterer de la Cerdanya es convertirà en el document pilot dels futurs plans de paisatges a Catalunya. El treball realitzat aquests anys a la Cerdanya suposarà un exemple per a la redacció dels plans de paisatge que el departament de Territori i Sostenibilitat vol incloure en la futura Llei de Territori. Aquest és un dels aspectes més destacats de la presentació oficial, aquest divendres, a la seu del Consell comarcal de la Cerdanya, del document que ja és a l'abast de les persones que el vulguin consultar i que, de fet, també pot ser consultat a través del web de l'Observatori del Paisatge.

El mapa és una peça clau del Pla de paisatge transfronterer de la Cerdanya que des de l'any 2012 estem impulsant des de l'Observatori del Paisatge, juntament amb el Consell comarcal de la Cerdanya, els agents econòmics de la Cerdanya, el Parc Regional dels Pirineus Catalans, la Communauté de Communes Pyrénées-Cerdagne, i els ajuntaments de la Cerdanya. El mapa recull més de 1.000 elements d'interès que cal potenciar i millorar i reuneix els documents annexos com ara el document dels miradors de la Cerdanya, el document de les closes i un document de gestió forestal i poda.

POTENCIAR ELS MIRADORS

Una de les primeres accions tangibles que s'iniciaran aquests propers mesos és l'estudi que es farà per condicionar 5 miradors de la Cerdanya amb l'objectiu de potenciar aquests punts com a elements turístics i educatius. Cal recordar que s'han recollit fins a 169 punts d'observació del paisatge a la Cerdanya amb qualitat escènica i que són alhora reconeguts i valorats per la població i els agents locals.

Pere Sala, coordinador de l'entitat i del treball, ha manifestat a Nació Cerdanya que "el mapa s'ha obtingut gràcies a un treball conjunt i col·laboratiu entre la ciutadania, els agents del territori i els ajuntaments de la Cerdanya. Està clar que encara hi ha molta feina a fer. Amb el mapa als dits, ara es podran dibuixar les estratègies de projectes turístics, culturals i educatius".

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net