Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

26 de Enero de 2017

Petrés pagarà el 50% als veïns que pinten de blanc les façanes

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aconseguir un paisatge homogeni i més atractiu turísticament

M. MARTÍNEZ El Periódico de aquí - [Crónica]

L'Ajuntament de Petrés ha engegat una pionera iniciativa en la comarca del Camp de Morvedre. I és que tal com ha informat l'alcalde d'aquesta localitat de La Baronia, Pere Peiró, el Consistori va a subvencionar el 50% de la pintura a aquells veïns que pinten de blanc les façanes dels seus immobles del municipi, fins a un màxim de 150 euros, segons ha matisat el primer edil. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que la majoria de façanes del casc urbà siguen pintades de blanc, doncs "encara que moltes ja ho estan, hi ha bastants que estan d'un altre color i el que s'intenta és aconseguir un paisatge homogeni en el poble més atractiu turísticament", ha explicat el primer edil.

Per a açò, l'Ajuntament de Petrés ha reservat una partida pressupostària d'uns 2.000 euros aproximadament. A aquesta subvenció també es poden acollir els habitants que tornen a pintar les seues façanes de blanc.

Les normes urbanístiques de la localitat determinen el blanc com el color de les façanes del municipi.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net