Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

7 de Abril de 2016

Pla d'accions de La Granadella per millorar i valorar el paisatge local

La iniciativa, la segona d'aquests tipus que es fa a Lleida i la quarta experiència a Catalunya, busca la implicació dels veïns, ajuntament i entitats.

Territoris.cat - [Crónica]

Foto

Foto paisatge inteior

L'Ajuntament de La Granadella té previst iniciar aquesta setmana l'elaboració del Pla de paisatge del municipi, projecte que tindrà com a punt de partida una jornada informativa a càrrec de Pere Sala, Coordinador tècnic de l'Observatori del Paisatge de Catalunya; Ramon Royes, Paer en cap de Cervera (Pla de Paisatge de Cervera), i Sergi Saladié, geògraf de la URV. La xerrada tractarà sobre la importància de gestionar el paisatge en l'àmbit local a través dels Plans de paisatge municipals, així com de la implicació de totes les persones i entitats.

El Pla de Paisatge de la Granadella serà la quarta experiència d'aquestes característiques que es realitza a Catalunya i la segona de la província de Lleida, havent-se realitzat prèviament els Plans de Paisatge dels municipis de Granollers i Cervera, així com d'altres transfronterers de la comarca de la Cerdanya.

El Pla de paisatge de La Granadella és l'instrument de concertació a través del qual es pretenen assolir acords entre la ciutadania, entitats, i el mateix Ajuntament, per tal de promoure accions i estratègies de millora i valoració del paisatge municipal.

En una primera etapa, el projecte tractarà d'identificar els punts forts i febles del paisatge del conjunt del municipi, mentre que en una segona fase es definiran els objectius de qualitat paisatgística així com les accions que caldrà emprendre per assolir-los.

Aquest Pla s'emmarca dins el punt 4, Paisatge i món local, de l'estratègia CATPAISATGE 2020 (http://www.catpaisatge.net/cat/observatori_2020.php) de l'Observatori del Paisatge de Catalunya.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net