Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

11 de Marzo de 2015

Sant Cugat vol connectar el centre de la ciutat i muntanya amb camins verds

La Vanguàrdia - [Crónica]

L'ajuntament de Sant Cugat ha anunciat un nou projecte local centrat a recuperar les rieres i d'altres zones urbanes naturals del municipi amb la finalitat de crear una xarxa de camins verds que connecti el centre amb la muntanya.

El govern local ha presentat avui al consistori aquest projecte, que porta el nom de 'Reconnectaenverd' de la mà de l'alcaldessa Mercè Conesa i del tinent d'alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Obres, Pere Casajoana.

"Volem evitar la pressió urbanística de l'àrea de Collserola i dotar d'un cinturó verd tot el nucli urbà amb la finalitat de fer un pas més en la qualitat de vida de la ciutadania", ha assegurat Conesa.

Aquest projecte de regeneració urbana i recuperació paisatgística, que és pioner en l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona, costarà prop de 10 milions d'euros i integrarà fins a 11 quilòmetres de camins verds per a l'ús dels vianants i ciclistes.

"L'objectiu és fer possible poder anar caminant des del Monestir fins a la zona de muntanya de Les Planes sense trepitjar asfalt, habilitant la zona no només per a l'oci sinó també perquè s'integri en la vida quotidiana de la població", ha explicat Casajoana.

Sant Cugat certifica amb aquest projecte la voluntat de seguir fent créixer la ciutat al voltant de zones verdes urbanes que avui ocupen un total de 100 hectàrees, un objectiu amb el qual el consistori vol reivindicar la necessitat de fer més sostenible la gestió urbanística.

El nou projecte durarà entre vuit i deu anys i en els pròxims mesos es presentaran les primeres actuacions i el full de ruta a seguir en la següent legislatura, amb la participació dels veïns que podran fins i tot signar convenis per cedir terrenys privats..

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net