Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

30 de Enero de 2015

Granollers aprova la nova ordenança sobre els usos del paisatge

Línia Vallès - [Crónica]

Foto

Granollers tindrà una nova llei sobre els usos del paisatge. Foto: Línia Vallès

El Ple de dimarts va aprovar, de manera inicial, la novaordenança municipal dels usos del paisatge i publicitat de Granollers, emmarcada en el Pla de Paisatge de la ciutat impulsat des de 2011.

El regidor d'urbanisme, Jordi Terrades, assegura que "l'objectiu és regular els usos i activitats que afecten el paisatge per fer-ne un ús sostenible, gestionar-lo i preservar-ne els trets més destacats, tenint en compte que Granollers disposa d'espais de gran valor paisatgístic, històric, arqueològic, cultural i identitari, com el centre històric de la ciutat, el nucli antic de Palou i els espais naturals integrats a la Xarxa Natura 2000".

La nova ordenança recull la carta de colors, que fixarà recomanacions -però no obligacions- a l'hora de definir el color de les façanes dels edificis del centre històric i del primer eixample, on s'inclouen carrers com Corró, Barcelona o Ricomà.

Segons Terrades, amb aquesta nova norma "es garanteix un paisatge harmònic, així com el dret individual a utilitzar-lo en el seu interès, sempre que aquest ús no afecti els valors paisatgístics en general". Concretament, configurarà el concepte de paisatge com "un bé públic i col·lectiu" i contribuirà a crear una cultura del manteniment del patrimoni que fomenti la protecció, la conservació, la valoració, la difusió i la defensa dels valors estètics, ecològics, arqueològics, arquitectònics, històrics, socials i dels elements d'interès.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net