Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

16 de Enero de 2015

L'Ajuntament cedeix un solar al carrer Saleses per fer-hi horts

L'Associació de Veïns de les Escodines gestionarà un espai que ajudarà a promoure el desenvolupament ecològic.

Regió7 - [Crónica]

L'Ajuntament de Manresa cedeix a l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines un solar en desús situat al carrer Saleses, 10 per convertir-lo en cinc parcel·les destinades a horts urbans i amb l'objectiu de promoure l'agricultura de proximitat, l'autoconsum i l'horta ecològica així com ajudar a enfortir la socialització de persones del barri.

La signatura del conveni l'ha fet aquest matí l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'AVV Escodines, Carme Carrió. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta; i el regidor de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, Joan Calmet; així com altres membres de l'entitat veïnal.

Aquest conveni de cessió temporal del terreny té una vigència de tres anys, que podran ser renovats expressament perquè l'Associació de les Escodines pugui tirar endavant el seu projecte.

L'Ajuntament assumirà el cost de l'esplanació de l'accés al terreny des del carrer Saleses, de l'execució d'una escomesa d'aigua potable i de l'execució de la xarxa principal d'abastament d'aigua potables a totes les feixes. Per la seva part, l'AV Escodines gestionarà les cinc parcel·les, es farà càrrec de les despeses vinculades a l'ús del terreny.

Amb aquest acord, Ajuntament de Manresa col·labora amb aquest projecte veïnal per promoure els horts urbans, una aposta que va més enllà que d'una expressió com a activitat d'oci, ja que adquireixen també un marcat caràcter social, promovent l'autoconsum i desenvolupant funcions ambientals, urbanístiques, saludable s i paisatgístiques.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net