Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

26 de Julio de 2014

Els Aspres d'Empordà volen promoure el seu paisatge

Els municipis de Capmany, Cantallops, Sant Climent i Espolla s'agrupen en un consorci per potenciar l'especificitat del seu territori. Un espai web reagrupa l'oferta turística dels pobles.

ESTEVE CARRERA El Punt Avui - [Crónica]

Foto

De dreta a esquerra , els alcaldes de Cantallops -Joan Sabartés-, Espolla -Carles Lagresa-, Sant Climent Sescebes - Josep Guiolà-, i el regidor de turisme de Capmany, Xavi Rodà Foto: E. C.

"Ens lliga un paisatge, la cultura megalítica, i una activitat agrària lligada a la producció de vi i oli, que són la base del turisme que volem potenciar", diu Josep Guiolà, president del Consorci Aspres de l'Empordà. L'alcalde de Sant Climent Sescebes i els edils de Capmany, Cantallops i Espolla han començat a concretar les primeres accions d'aquest consorci que es va formalitzar ara fa dos anys.

Tot i deixar clar que no volen anar en contra de les marques i campanyes de promoció que ja existeixen i en les quals també s'inclouen, els quatre alcaldes coincideixen a defensar que l'Empordà més interior té uns atractius propis que volen potenciar. Per visualitzar aquesta realitat, ahir es va presentar el portal www.aspresemporda.cat, un espai web d' informació turística i de serveis dels 4 municipis, amb propostes de senders megalítics, rutes enològiques (és en aquest espai que es concentra el major nombre de cellers de la DO Empordà), agenda d'activitats i oferta d'allotjament i restauració.

Amb un pressupost de 14.000 euros, els alcaldes admeten que tenen mitjans escassos –i que a més "als municipis els toca rebre de totes bandes"–, però creuen en el potencial dels seus municipis i en el desenvolupament sostenible dels seus recursos.

El consorci queda obert a més municipis de la zona que s'hi vulguin afegir. Per donar-se a conèixer, el consorci comença amb la convocatòria d'un concurs de fotografia. Els premiats seran recompensats amb lots de productes locals i invitacions a hotels o restaurants dels Aspres. A banda, 12 fotografies seran escollides per crear un calendari de les activitats programades pels 4 pobles al llarg de l'any.

ENTRE L'ALBERA I ELS TURONS DELS ASPRES

L'Observatori del Paisatge de Catalunya estableix 7 unitats de paisatge per a la comarca de l'Alt Empordà, dues de les quals són la muntanya de l'Albera i els turons dels Aspres. El consorci dels Aspres s'estén sobre aquestes dues unitats i reivindica precisament la seva singularitat per la diversitat que es conforma al límit d'aquestes dues àrees. En sentit estricte, una quinzena de municipis pertanyen a l'àrea dels Aspres i els quatre pobles fundadors deixen la porta oberta a futures incorporacions.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net