Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

27 de Septiembre de 2013

Dignificar el paisatge de pedra

La Societat Històrico-Arqueològica Martí i Bella proposa al Consell que l'entorn de Punta Nati es declari Lloc d'interès Etnològic, un tipus de protecció inèdita a Balears.

LAURA BAÑÓN Menorca.info - [Crónica]

Foto

L’arquitectura de la pedra meravella a milers de visitants atrets pel paisatge de Punta Nati.

La zona nord-oest de Menorca acumula la major concentració de construccions de pedra en sec de l'Illa. Es tracta d'un paisatge etnològic que meravella a tot aquell qui el visita i que tanmateix està oblidat i en desús. Conscient de la seva vàlua i singularitat, la Societat Històrico-Arqueològica Martí i Bella s'ha proposat salvaguardar el conjunt de barraques, ponts de bestiar, parets, aljubs i altres construccions de pedra, representatives de la riquesa arquitectònica popular de Menorca. L'entitat proposa al Consell que la zona nord-oest de Ciutadella sigui declarada Bé d'Interès Cultural (BIC) amb la categoria de Lloc d'Interès Etnològic, el que la convertiria en la primera de Balears amb aquest grau de protecció.


© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net