Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

5 de Junio de 2013

'El Barri del Rec pot convertir-se en el més desitjat d'Igualada'

L'arquitecta Benedetta Tagliabue ha afirmat que el barri del Rec té molt de potencial i que si es fa una bona feina conjunta de recuperació del barri 'es pot transformar en la zona més desitjada de la ciutat, com també ha passat en barris abandonats de Nova York'. L'arquitecta que té una gran sensibilitat pel patrimoni industrial ha dit que quan li van proposar de col·laborar amb el Rec, va acceptar sense pensar-s'ho.

Anoia Diari - [Crónica]

Foto
Foto
Foto

(1) Pop up store dels dissenyadors independents dissenyada per Benedetta Tagliabue (2) Element dissenyat per Benedetta Tagliabue per a una projecció d'una pel·lícula de Bigas Luna (3) Benedetta Tagliabue en la zona dedicada al seu amic Bigas Luna

Per Tagliabue 'ha estat divertit' poder convertir l'adoberia de Curtits Farrés, ara en desús, en una Pop up store. En concret la que ha servit per donar cabuda als dissenyadors independents que hi venen els seus estocs (Miriam Ponsa, Txell Miras, Toni Francesc, Josep Abril, Anaid Kupuri, Visual Poetry Barcelona, Dutch Delight,Gorni Kramer,Jordi Rafart, The Who i Veneno en la Piel).

Benedetta Tagliabue ha explicat en declaracions a l'Anoiadiari que ha dissenyat l'espai amb elements arquitectònics, elements del seu taller i una peça molt especial 'que és una caseta on s'hi va projectar una pel·lícula molt personal de Bigas Luna' i que ha servit a l'arquitecta per retre-li homenatge al director, mort recentment. En aquest espai hi podem contemplar uns grafittis amb la inscripció 'Love to Bigas Luna', que van fer els fills i nebots de la mateixa arquitecta.

Tabliabue també ha afirmat estar 'molt contenta de ser a Igualada', una ciutat en la que ha dit 'se sent com a casa', on hi ha el cementiri on hi ha enterrat Enric Miralles, la seva parella i on encara hi conserva contactes de petits tallers de ferro, etc. que van col·laborar amb el seu estudi d'arquitectura.

Benedetta Tagliabue és una arquitecta d'orígen italià establerta a Catalunya. Actualment és la cap de l'Estudi Miralles Tagliabue EMBT. Tagliabue és una figura internacional del món de l'arquitectura. Les seves obres són reconegudes per la seva sensibilitat i sentit orgànic. Les seves obres més destacades són el Parc de Diagonal Mar, la rehabilitació del mercat de Santa Caterina de Barcelona, les oficines de Gas Natural, l'escola de música d'Hamburg, la restauració i ampliació de l'ajuntament d'Utrech i el premiat parlament d'Escòcia. També va ser molt admirat el projecte d'arquitectura efímera del pavelló d'Espanya de l'Exposició Universal de Shangai del 2009.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net