Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

20 de Marzo de 2013

Els nens de Granollers volen una ciutat més neta i amable

El Consell dels Infants es reuneix amb l'alcalde i demana millorar i protegir el paisatge granollerí.

NacióGranollers.cat - [Crónica]

Foto
Foto

(1) Els infants han exposat les seves idees a la sala de plens de l'Ajuntament. Foto: Aj. Granollers (2) L'alcalde Josep Mayoral amb els membres del Consell d'Infants. Foto: Aj. Granollers

El nens i nenes de Granollers volen una ciutat "més amable, bonica i segura". Així ho van transmetre aquest dimarts a l'alcalde Josep Mayoral la vintena de membres del Consell dels Infants, en la ja tradicional audiència celebrada a la sala de plens de l'Ajuntament. Enguany, els components del Consell, alumnes de cinquè i sisè de primària, han participat en el Pla d'Implicació amb el Paisatge. Han debatut sobre el tema, i han aportat queixes i propostes. "Volem que es facin accions de millora dels elements del paisatge, tenint en compte la neteja, i fent que les places i carrers siguin més amables, bonics i segurs. Volem que es conservin els usos dels diferents paisatges que ja existeixen i que es protegeixin els espais naturals", han apuntat els infants.

Durant l'audiència amb l'alcalde, els joves han explicat les tipologies de paisatges existents (urbà, periurbà, fluvial i industrials) i han analitzat els usos i estat de cada paisatge. Els membres del Consell han intervingut un a un, ocupant les cadires habitualment reservades als regidors, explicant que "hem reflexionat sobre el fet que les persones som diferents i tenim opinions diverses, hem visualitzat els paisatges del futur, i portem propostes per millorar el paisatge de Granollers". Mayoral ha pres nota de les aportacions, que en gran mesura coincideixen amb les conclusions de l'enquesta sobre el paisatge impulsada per l'Ajuntament.

El Consell dels Infants de Granollers es va crear l'any 2001, com un òrgan de participació ciutadana. Aquest projecte pretén donar als infants el paper de protagonistes per tal d'aconseguir que les actuacions que es facin a la ciutat també tinguin com a baròmetre les seves necessitats, opinions i suggeriments.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net