Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

2 de Mayo de 2012

El TSJC obre la porta a desmantellar l'antena de mòbils de la Rambleta de Sant Adrià

L'alt tribunal català dóna la raó a l'Ajuntament, que considera que les grans dimensions d'aquest dispositiu de telefonia causen un 'impacte visual' excessiu.

JAUME PONS Lamalla.cat - [Crónica]

Foto

L'antena de mòbils del passeig de la Rambleta. Aj. St. Adrià de Besòs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs interposat per Telefónica contra la decisió de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) de precintar l'antena de telefonia mòbil instal·lada a la Rambleta d'aquest municipi, ha informat l'Ajuntament de Sant Adrià. Fonts del consistori han explicat a lamalla.cat que les autoritats municipals van denegar la llicència per a la instal·lació d'aquest dispositiu de telefonia 'per l'impacte visual' que suposava per al 'paisatge urbà' les grans dimensions de l'antena.

La sala del Contenciós Administratiu del TSJC ha dictat una sentència en què desestima el recurs d'apel·lació interposat per Telefónica Móviles contra la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu número 11 que desestimava el recurs contenciós administratiu inicial. Aquest recurs inicial es va interposar contra el decret de la Regidoria de Serveis Tècnics del 2008 que denegava la llicència ambiental d'activitat d'estació base de telefonia mòbil emplaçada al número 10 del passeig de la Rambleta i ordenava la clausura d'aquesta activitat.

L'antena de Telefónica es va precintar i clausurar a principis de l'any 2009, ha precisat el consistori en un comunicat, en el qual s'apunta que 'aquesta sentència confirmatòria del TSJC ha de permetre a l'Ajuntament instar a Telefónica procedir al desmantellament físic definitiu d'aquesta antena'.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net