Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

28 de Septiembre de 2009

La comarca de l'Alt Empordà aposta per preservar els seus paisatges

Ecologistes.net - [Crónica]

Foto

Aquest divendres 25 de setembre, a la Sala de Plens del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, s'ha donat per finalitzat el procés de participació de la Carta del Paisatge de l'Alt Empordà.

Aquest procés ha tingut com a objectiu l'assoliment de compromisos per part dels agents econòmics, socials i polítics de la comarca per tal de protegir, gestionar i promocionar el paisatge de l'Alt Empordà.

En la darrera sessió un total de quaranta persones han pogut conèixer els compromisos aconseguits, les aportacions dels diferents tallers de participació i les fases que resten del procés, el qual finalitzarà amb la signatura del Document de Consens.

La carta del paisatge de l'Alt Empordà, és un instrument de concertació voluntari, que arriba al seu final després d'un any de treball. La diagnosi s'ha realitzat durant aquest darrer any, i ha estat el nucli central de la participació, on de manera oberta han pogut participar ciutadans, entitats privades, empreses, administracions i entitats cíviques. Cal recordar que aquest instrument ha estat promogut pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb el suport del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la Diputació de Girona. La seva redacció ha estat a càrrec de la cooperativa de projectes ambientals La Copa SCCL.

EL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ

Al llarg d'aquestes darreres setmanes s'han realitzat 13 sessions temàtiques amb diversos sectors, amb la participació total de 124 agents del territori.

Així mateix, la pàgina web www.paisatges-altemporda.org ha rebut un total de 1.064 visites durant el procés de participació; i el facebook de la Carta del Paisatge compta actualment amb un total de 128 admiradors.

EL COMPROMIS PEL PAISATGE DE L'ALT EMPORDÀ

Alguns dels acords presos durant el procés de participació, i que comprometen els diferents agents del territori, són millorar i dinamitzar el paisatge de l'Alt Empordà per mitjà d'una oficina comarcal del paisatge, implementar criteris paisatgístics en el planejament o crear la marca turística: Alt Empordà, natura i paisatge.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà com a promotor del procés ja ha iniciat diferents projectes per la promoció i gestió del paisatge, com la 'Recuperació d'espais per a l'estudi de les unitats de paisatge', el que suposarà la creació de 10 miradors des dels quals es podran veure les unitats de paisatge de l'Alt Empordà. A partir d'aquests miradors es realitzaran un seguit de propostes educatives: una exposició de presentació de les unitats de paisatge i visites virtuals i treball científic a través de les noves tecnologies, crèdits de síntesi..., Tota la informació sobre els projectes de paisatge que impulsa el Consell Comarcal es poden trobar al web www.paisatges-altemporda.org

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net