Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

2 de Noviembre de 2005

L'anella verda de Girona es comenšarÓ unint els camins de Montju´c, Sant Daniel i CampdorÓ

DAVID BRUGU╔ El Punt - [Crˇnica]

CampdorÓ, Sant Daniel i Montju´c seran els tres primers sectors de Girona en els quals es comenšaran a executar els treballs per formar l'anomenada anella verda. Es tracta d'un projecte que pretÚn crear un circuit natural de manera que qualsevol persona pugui voltar la ciutat pasant per camins rurals, parcs o espais naturals. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Ponš Feliu, la prioritat serÓ senyalitzar els camins i els seus itineraris. De fet, en aquests tres sectors de la ciutat, la xarxa de camins i la seva connexiˇ estan forša bÚ en relaciˇ amb les d'altres zones.

BÓsicament, explica el responsable de Medi Ambient, en aquest sector del que es tractaria Ús de reforšar la senyalitzaciˇ en temes com ara la distÓncia per arribar a un punt o a on porta el camÝ. A banda d'aix˛ tambÚ es faran alguns treballs per garantir el bon estat dels camins.

Posteriorment als camins de CampdorÓ, Sant Daniel i Montju´c, es treballarÓ a la zona del camÝ que connecta Sant Ponš i SarriÓ de Ter i tambÚ s'incidirÓ en els camins de les hortes de Santa EugŔnia, per a les quals recentment s'ha aprovat el pla especial que les protegeix de futures edificacions.

L'objectiu de l'anella verda Ús doble: d'una banda, es vol protegir el vessant biol˛gic garantint passos de fauna i la continu´tat d'espais naturals i, de l'altra, es vol donar un caire social als espais perquŔ la gent els conegui mÚs. El projecte s'executa amb un conveni de l'Ajuntament i la CAM.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net