Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

31 de Agosto de 2007

Manlleu suprimirà les antenes parabòliques de façanes i balcons

Osona.com - [Crónica]

Davant la proliferació d'antenes parabòliques a Manlleu, l'Ajuntament ha decidit començar a aplicar l'Ordenança de Ciutadania i Convivència, aprovada el 15 de febrer de 2006. Un dels punts d'aquesta ordenança diu que les antenes han d'estar col·locades a la teulada i no a les façanes i balcons. A més, també estableix que hi hagi una sola antena per comunitat de veïns.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ha començat una campanya d'informació amb l'objectiu que els veïns entenguin la normativa. La segona fase, que no s'aplicarà fins que finalitzi la primera, consistirà en aplicar la ordenança. Aquells veïns que no compleixin els requisits seran multats amb sancions econòmiques que poden anar dels 750 als 1.500 euros. Segons ha declarat l'alcalde en funcions de Manlleu a osona.com, David Bosch, 'l'objectiu és preservar el paisatge urbà de la població'. A més, 'a partir d'ara, per col·locar una antena caldrà obtenir una llicència d'obres menors, el què permetrà fer un cribatge de tot el mapa d'antenes de la ciutat'.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net