Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

1 de Marzo de 2007

Bescanó vol que es rebaixi la cota de la subestació per reduir-ne l'impacte visual

L'Ajuntament de Bescanó i alguns veïns faran un seguiment de les obres de construcció de la subestació de la línia de 400 kV a Vilanna, per tal que es rebaixi la cota del terreny al lloc on es faci i s'introdueixin millores per minimitzar tant com es pugui el seu impacte visual. Aquestes pretensions les van exposar en el seu moment en forma d'al·legacions i la resposta obtinguda va ser que es 'matisarien' els detalls durant l'execució de l'obra. La infraestructura se situarà als Camps de la Farga de Vilanna, situats prop de l'església. A la subestació arribarà la nova línia de 400 kV i l'actual de 220 kV, compactades en un sol traçat, amb torres més altes i un major nombre de cables. La subestació transformarà la potència de 400 kV a 220 kV i de 220 kV a 132 kV.

MONTSE BARRERA El Punt - - Comarques Gironines [Crónica]

Foto

La subestació es construirà als anomenats Camps de la Farga. Eudald Picas

La subestació de Vilanna és una instal·lació de Fecsa-Endesa compartida amb Red Eléctrica, que tindrà dues funcions de transformació. Transformarà la potència de 400 kV que li arribi de la nova línia en 220 kV i la d'aquesta en 132 kV. Aquesta infraestructura suposa un impacte visual important al lloc, prop de l'església i la rectoria, un espai privilegiat per la situació i l'entorn paisatgístic. Per això, l'Ajuntament i alguns veïns ja van presentar al·legacions en aquest sentit per demanar que es rebaixi la cota de la infraestructura per reduir-ne l'altura i minimitzar l'impacte visual, tot i que quedarà tapada parcialment per una part boscosa.

L'impacte visual de la subestació i també el de la línia de 400 kV, que passarà a una altura més elevada que l'actual de 220 kV, és una de les majors preocupacions, sobretot dels veïns de Vilanna, que en són els principals afectats.

Pel que fa a les zones habitades, el projecte definitiu s'aparta de les cases uns cent metres respecte de l'avantprojecte inicial, que preveia el traçat paral·lel a la línia de 220 kV existent, però per la banda més propera a les masies. El traçat definitiu es preveu ara per l'altre costat de la línia de 220 kV, allunyant-la de les cases i afectant zona forestal. Així, la casa que queda més a prop del traçat se'n distancia uns 102 metres.

La construcció de la subestació preveu un tancament perimetral mitjançant una tanca superior als tres metres d'altura. L'edifici serà de tipus prefabricat de formigó i els suports d'aparells estaran dissenyats per admetre l'acció del vent de fins a 120 km/h de velocitat actuant perpendicularment a les superfícies sobre les quals incideixi.

© 2018 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net