Web del Observatorio del Paisaje

Informació a la premsa

REGRESAR

30 de Enero de 2007

L'Ajuntament de Besalú protegirà l'entorn del riu Fluvià i la zona de les hortes

DDEG Diario de Girona - [Crónica]

L'Ajuntament de Besalú, a la comarca de la Garrotxa, protegirà 'de forma molt estricta ' tot l'àmbit i tot l'entorn del riu Fluvià al seu pas pel municipi, atès 'el seu interès paisatgístic i la seva riquesa de vegetació i fauna'. El nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ja incorpora un alt nivell de protecció, però, tot i això, el consistori durà endavant diverses accions en aquest sentit, algunes de les quals en espais que s'endinsen en el municipi veí de Sant Ferriol.

L'Ajuntament de Besalú, governat per Convergència i Unió (CiU), també elaborarà un pla especial de protecció dels horts, ja que els considera d'interès des d'un punt de vista històric, cultural, mediambiental, paisatgístics i fins i tot social. Els horts, documentats segles enrere com a vinculats a l'abadia, actualment són un espai de lleure 'amb un potencial educatiu i pedagògic'. A més, l'administració local troba que constitueixen 'un gran patrimoni etnològic, juntament amb el rec', i que, per la seva diversitat natural, es poden considerar un reservori d'espècies.

© 2023 Observatorio del Paisaje de Cataluña | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net