Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

5 January 2017

Protecció d'arbres de séquia a Palau d'Anglesola

L'Ajuntament declara d'interès local els de la banqueta dels canals d'Urgell per aturar la forta desforestació que hi ha hagut els últims anys.

ACN El Punt Avui - [Feature]

Foto

Arbres de la séquia que queden protegits Foto: ACN.

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola ha aprovat declarar l'arbreda de plàtans i tots els arbres presents a la banqueta de la tercera séquia principal dels canals d'Urgell, al tram comprès dins el terme municipal, arbres d'interès local per evitar que puguin rebre cap tipus d'agressió. El consistori ha pres aquesta decisió a causa de la forta desforestació i de la desaparició d'arbres singulars que hi ha hagut al municipi els últims anys.

Amb aquesta catalogació i un cop comunicat el canvi a la Generalitat, la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell haurà de sol·licitar l'autorització de l'Ajuntament abans de fer cap actuació lesiva en l'arbreda, i també en qualsevol dels arbres presents a la banqueta de la séquia principal. Així mateix, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola té previst condicionar alguns dels trams de la banqueta al seu pas pel nucli urbà, "sempre que hi hagi un previ acord amb la Casa Canal", segons ha dit el regidor de Medi Ambient, Carles Esquerda.

Esquerda ha explicat que la desforestació dels últims anys "ha repercutit negativament en la qualitat del paisatge i en la biodiversitat de l'entorn del municipi". Per això, des de la regidoria de Medi Ambient han endegat la identificació i la catalogació dels arbres i arbredes del terme municipal amb la intenció de declarar-los d'interès local "per protegir-los i evitar així que puguin desaparèixer o degradar-se".

© 2018 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net