Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

25 May 2016

La millora al Pas començarà amb un passeig al riu Arieja

El Govern adjudica la redacció del projecte d'embelliment del poble que s'haurà de fer per fases els anys vinents.

ANA Diari Ara - (Andorra) [Feature]

Foto

Una imatge del poble del Pas de la Casa / M.T. (ANA)

El projecte de millora del paisatge al Pas de la Casa s'iniciarà amb un passeig que anirà al costat del riu Arieja. Aquesta serà la primera fase d'un projecte que el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha qualificat d'"ambiciós" i que s'haurà de fer en diferents fases que s'allargaran els anys vinents. Cinca ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que ha donat el vistiplau a la l'adjudicació de la redacció del projecte i la direcció d'obra de millora del paisatge en l'entorn urbà fronterer del Pas de la Casa. Els adjudicataris han estat Bonaventura Riberaygua i Pau Iglesias, que van ser els guanyadors del concurs d'idees.

Tal com ha concretat Cinca, la redacció d'aquest projecte definirà què és el que s'ha de fer i en quins terminis així com el pressupost que caldrà destinar-hi. En aquest sentit, cal destacar que la voluntat del Govern és que les obres corresponents a la primera fase del projecte abans esmentada puguin adjudicar-se també aquest any 2016.

DOS TRAMS DE CARRIL BICI

En el Consell de Ministres celebrat aquest dimecres també s'ha donat el vistiplau a l'adjudicació dels projectes constructius de dos trams del carril bici. Així, el primer serà el que anirà del Punt de Trobada a la rotonda de l'estació depuradora d'aigües sud i que ha estat adjudicat a l'empresa Progec per un import de 599.782 euros. L'execució de les obres s'allargarà durant sis mesos i mig i, tal com ha comentat el ministre portaveu, s'aprofitaran per fer altres millores a la via. A més a més, també s'ha adjudicat per un import de 76.458 euros la construcció del carril bici entre la plaça Laurèdia i la rotonda del riu d'Auvinyà, en sentit descendent. Aquestes obres s'allargaran sis setmanes. En el Consell de Ministres també s'ha donat llum verda a 18 projectes d'obres i tres estudis, essencialment per a treballs a la xarxa viària.

SEMÀFORS

D'altra banda, el Govern ha acordat la licitació de la instal·lació de quatre semàfors a diferents punts de la xarxa viària. Així, se n'instal·laran dos per controlar el pas de vianants a l'avinguda del Consell General del Pas de la Casa i a la CG2, al Tarter. Altres dos seran per controlar la velocitat i estaran a l'avinguda del Pont de la Tosca i a la del Pessebre, d'Escaldes-Engordany. A més, s'ha acordat adquirir una càmera de control tipus 'semàfor vermell' que pot ser instal·lada en qualsevol grup semafòric.

A l'ultim, també s'ha aprovat l'actualització de la cartografia de riscos naturals geològics i geotècnics d'Andorra en relació a les perillositats per caiguda de blocs, esllavissaments superficials, grans moviments i corrents d'arrossegalls.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net