Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

16 December 2015

AviÓ es proposa embellir els carrers del poble amb la complicitat del Konvent

L. BUSQUETS Regiˇ7 - [Feature]

Foto

El regidor de Medi Ambient d┤AviÓ, Josep Subirana, el director del colĚlectiu Konvent, Pep Espelt, i la regidora de Cultura i Urbanisme, Elisenda MartÝ, amb el projecte d┤AviArt, ahir L.B./ACN

L'Ajuntament d'AviÓ, en colĚlaboraciˇ amb el colĚlectiu artÝstic Konvent, ha engegat un projecte que pretÚn donar valor i atractiu al municipi a travÚs de diferents accions que enllacen art, paisatge i territori. "No busquem omplir rotondes ni denunciar espais en mal estat, sinˇ lligar paisatge i territori", subratllava ahir el director de Konvent, Pep Espelt. Tot i que el projecte artÝstic Ús forša ambiciˇs, de moment s'ha optat per comenšar amb una prova pilot que planteja dues actuacions. D'una banda, es fa una crida a artistes d'arreu perquŔ cre´n un plÓnol del municipi que s'ubicarÓ a la fašana de l'Ajuntament i, de l'altra, es proposa elaborar un mural de grans dimensions sobre la transhumÓncia.

AviArt Ús el nom que han escollit des de l'Ajuntament d'AviÓ i el colĚlectiu artÝstic Konvent per posar el seu gra de sorra en l'empresa d'embellir el municipi. "Tenim paisatges bonics, per˛ els pobles sˇn molt lletjos", explicava el regidor de Medi Ambient, Josep Subirana. Per al regidor, la gran majoria de poblacions, com a conseqŘŔncia "del desenvolupisme dels anys 60", tenen racons inacabats i zones que no s'acaben d'adaptar a l'entorn. AviArt, doncs, neix de la inquietud per "generar un canvi" en aquesta situaciˇ.

L'objectiu Ús convertir AviÓ en un municipi "mÚs bonic per als de fora i per als de dins", i per a tal fi s'acaba d'obrir la convocat˛ria per elaborar el plÓnol i una altra per pintar el mur de contenciˇ de grans dimensions que s'ubica al carrer cap a Santa Maria. La convocat˛ria s'obria ahir i s'allargarÓ fins a finals de desembre per al primer projecte, i fins el 28 de febrer per al projecte del mur. Subirana assenyalava que es realitzarÓ una consulta popular per decidir els projectes guanyadors.

ARTISTES ALLOTJATS AL KONVENT

Els artistes dels projectes guanyadors es podran allotjar gratu´tament a les instalĚlacions de Konvent. El disseny del plÓnol de la fašana del consistori, que es realitzarÓ en cerÓmica, tindrÓ una aportaciˇ per l'artista de 300 euros. El cost de la cerÓmica anirÓ a cÓrrec de l'Ajuntament. Per al projecte del mur, el pressupost mÓxim serÓ de 5.600 euros. Josep Subirana assegurava que l'Ajuntament se'n farÓ cÓrrec del pressupost tot i que s'intentarÓ buscar subvencions a la Diputaciˇ de Barcelona.

Si aquestes primeres iniciatives tenen Ŕxit, el consistori es proposarÓ aconseguir la implicaciˇ dels ve´ns del municipi. La voluntat Ús que els avianesos puguin fer arribar propostes a l'Ajuntament d'altres carrers i indrets del poble que voldrien embellir. Una altra de les propostes Ús convertir AviÓ en una vila verda perquŔ pugui entrar a formar part de la xarxa de "viles florides" que hi ha al paÝs. Per aconseguir que el projecte sigui una realitat es convocaran concursos perquŔ els ve´ns puguin deixar les seves cases "ben boniques". L'Ajuntament entregarÓ premis a les millors decoracions a travÚs de vals per gastar a les floristeries i botigues de decoraciˇ.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net