Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

31 October 2014

Sis accions reforšaran els lligams transfronterers de la vall de la Cerdanya

Es faran jornades formatives, s'elaborarÓ un web divulgatiu i s'identificaran els punts d'observaciˇ del paisatge per donar-los valor.

Diari de Girona - [Feature]

El director general d'Ordenaciˇ del Territori i Urbanisme, AgustÝ Serra, i el director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Joan NoguÚ, van presentar sis accions que es faran durant el 2015 en el marc del Pla transfronterer de paisatge de la Cerdanya, que s'impulsa juntament amb el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i el Consell Comarcal de la Cerdanya, entre altres institucions i entitats de la Cerdanya.

Entre aquestes accions conjuntes hi ha la realitzaciˇ d'un document d'orientacions prÓctiques transfronterer que servirÓ per donar recomanacions sobre un aspecte particular del paisatge que es concretarÓ en funciˇ dels resultats de la consulta ciutadana que s'estÓ duent a terme.

En segon lloc, tambÚ es faran accions formatives i jornades educatives transfrontereres destinades al p˙blic en general i als agents del territori, amb l'objectiu de promocionar el manteniment dels elements caracterÝstics del paisatge tradicional.
La tercera acciˇ prevista serÓ l'ampliaciˇ de la Wikipedra, una web participativa, depenent de l'Observatori, que inventaria el patrimoni de la pedra seca a Catalunya grÓcies a les aportacions dels ciutadans.

TambÚ es realitzarÓ un mapa de paisatge transfronterer. Actualment, ja existeix una cartografia de diagnosi i objectius paisatgÝstics a nivell tŔcnic. Ara es completarÓ amb les aportacions que es recullin a la consulta i l'aprofundiment de l'anÓlisi en el marc del pla per elaborar un document ˙til per a la planificaciˇ i consultable per la ciutadania.

TambÚ s'elaborarÓ un web divulgatiu sobre el paisatge transfronterer de la Cerdanya amb el p˙blic general com a destinatari i que permetrÓ donar accÚs a tots els documents elaborats.

I finalment, tambÚ es farÓ una identificaciˇ i valoritzaciˇ de punts d'observaciˇ del paisatge de la Cerdanya, a banda i banda de la frontera i incorporant els resultats de la consulta. Aquesta acciˇ es complementarÓ amb l'ediciˇ d'un material divulgatiu amb pautes d'ordenaciˇ del paisatge entorn de cada mirador i dels espais visibles des d'aquests punts.

© 2022 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net