Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

20 July 2005

L'Alt Penedès impulsa un programa pioner per integrar paisatgísticament els seus polígons

El consell comarcal de l'Alt Penedès ja ha encarregat el projecte executiu del pla d'integració paisatgística de diferents polígons industrials de la comarca. El projecte, que és pioner a Catalunya, té com a objectiu minimitzar l'impacte visual de vuit polígons industrials i afavorir que s'integrin en el territori. L'actuació, prevista en la carta del paisatge, disposa d'un pressupost de mig milió d'euros, la meitat dels quals provenen de fons europeus. Paral·lelament, el consell començarà a executar el projecte de recuperació dels entorns de les rieres del Mediona-Bitlles i de Foix.

ALBERT MERCADER El Punt - - Penedès [Feature]

Foto

El president del consell, Lluís Valls, i el vicepresident, Ramon Xena. A.M.

Les dues actuacions s'inclouen en els objectius marcats en el decàleg de la carta del paisatge, aprovada per tots els alcaldes de la comarca el 9 de desembre de l'any passat, que està previst que s'executin abans que acabi el mandat, segons avançaven ahir fonts del govern. Les actuacions, que pugen a més d'1.300.000 euros, preveuen, per un costat, la integració dels polígons en el territori a través de la creació de barreres verdes i la construcció de talussos, i, per un altre, la recuperació dels entorns de les rieres de la conca Mediona-Bitlles i del Foix per afavorir la creació de zones de passeig i de lleure. Els dos projectes en què s'ha estat treballant des de principi de mandat, s'executaran a partir d'aquest mateix any una vegada s'han concretat les subvencions que s'havien sol·licitat. La primera actuació que es farà, la integració paisatgística dels polígons, es començarà a executar aquest mateix any i s'espera que s'acabi al llarg de l'any que ve. L'actuació es començarà a fer una vegada acabin els projectes executius que s'han encarregat. El projecte té una subvenció de 250.000 euros dels fons europeus Feder. La resta de diners anirà a càrrec dels propietaris dels polígons i dels vuit ajuntaments, a parts iguals. L'altre projecte que s'iniciarà, la recuperació dels entorns de les rieres, té una subvenció de 387.395 euros, el 50% del cost total. El consell ha encarregat també el projecte executiu de l'actuació, que afectarà sis municipis de la comarca. Passat l'estiu, el govern obrirà a la seu del consell comarcal l'oficina de la carta del paisatge, recollida també en el document, per facilitar la gestió i la sol·licitud de subvencions de les actuacions que recomana fer als propietaris de terrenys.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net