Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

26 January 2014

Un distintiu reconeixerà les entitats que impulsin el paisatge de la comarca

La setmana passada es va crear la Comissió Tècnica de la Carta del Paisatge del Priorat que redactarà les bases d'aquesta marca.

Diari de Tarragona - [Feature]

Foto

Imatge d`arxiu de la reunió de constitució de la Comissió de Seguiment.

A la seu del Consell Comarcal del Priorat es va constituir la setmana passada la Comissió Tècnica de la Carta del Paisatge del Priorat, que ha d'executar les tasques que li siguin encomanades per part de la Comissió de Seguiment, creada el passat 27 de novembre.

Aquesta Comissió Tècnica ja té dues tasques assignades. Una d'elles és definir les bases per crear un distintiu que identifiqui aquells organismes que hagin realitzat accions en pro del paisatge prioratí. D'altra banda, també s'encarregarà de recopilar les accions vinculades al paisatge de la comarca portades a terme en el darrer any per part d'entitats, empreses, ajuntaments i institucions.

A banda d'aquestes propostes de treball encarregades per la Comissió de Seguiment, en la sessió de constitució de la Comissió Tècnica es va exposar el Pacte pel Paisatge del Priorat, el document de consens de la Carta del Paisatge que inclou els acords i compromisos estructurants a favor de la protecció, ordenació, gestió, millora i valorització dels paisatges de la comarca.

PATRIMONI DE LA UNESCO

Durant la reunió també es va tractar amb detall la candidatura del Priorat a Patrimoni de la Unesco i la seva vinculació amb la Carta del Paisatge. Cal recordar que l'impuls i el suport a la candidatura per a la Declaració de Paisatge Cultural Agrari Patrimoni Mundial de la Unesco és un dels tretze compromisos estructurants del Pacte pel Paisatge del Priorat.

El president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, va apuntar que la creació de la Comissió Tècnica "és un nou pas en el desplegament dels compromisos de la Carta del Paisatge". A banda, el president destacà altres funcions que ha de complir aquesta comissió, més enllà de les tasques que li siguin encomanades per part de la Comissió de Seguiment. "És molt important que la Comissió Tècnica col·labori i assessori municipis i entitats en matèria de paisatge, i que sensibilitzi la població per gaudir d'un paisatge de qualitat", afirmà Garcia.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net