Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

14 January 2014

El paisatge del Priorat i la cuina catalana volen convertir-se en Patrimoni de la Humanitat

324 - [Feature]

Foto

Paisatge del Priorat, candidat a convertir-se en Patrimoni de la Humanitat.

L'Entitat Prioritat, que encapçala la candidatura del Priorat per convertir-se en Patrimoni de la Humanitat, està treballant en l'elaboració del dossier que presentarà a la UNESCO. El paisatge del Priorat i la cuina catalana ja formen part de la llista indicativa del Ministeri de Cultura per poder convertir-se en Patrimoni de la Humanitat.

El conseller de cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que "el dossier que ha presentat el Priorat està molt ben fet, té molt de valor, està molt ben articulada la relació entre patrimoni, història i present i té molta riquesa material entorn al vi, tota la tradició agrària, la tradició paisatgística, la tradició fins i tot minera i industrial"

La candidatura del Priorat va estretament lligada al procés de la carta del paisatge impulsada per diferents entitats socials i polítiques de la comarca. Roser Vernet, membre de l'Entitat Prioritat, ha explicat que "un paisatge cultural som també les persones, i en el fons el que volem amb aquest reconeixement és aconseguir que aquest futur que també som benefici als habitants del territori".

President del consell comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, afirma que "aquí no estem posant límits al desenvolupament, sinó que estem acotant-los preservant aquells potencials que ens poden servir per donar valor afegit al nostre territori".

En cas de ser seleccionat s'haurà d'esperar fins al 2016 per saber si opta o no a la declaració de Patrimoni Cultural Agrícola Mediterrani de la Unesco.

© 2022 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net