Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

7 June 2010

Manresa recuperarà el riu Cardener com a zona d'esbarjo

El riu Cardener creua la ciutat de Manresa. Tot i això històricament la ciutat ha viscut d'esquena al riu, fins i tot sempre s'ha considerat que el riu ha marcat el creixement urbanístic de la ciutat. Ara l'Ajuntament ha anunciat un projecte 'de primera magnitud', en paraules del mateix alcalde de la ciutat, Josep Camprubí. Gràcies a una aportació de 542.121 euros dels fons estatals els boscos de ribera que hi ha ubicats entre el pont Nou i el pont del Congost es convertiran en una zona d'esbarjo per als ciutadans.

CARLES JÓDAR La Malla - [Feature]

Foto
Foto

(1) Els hortalans que hi ha a les riberes del riu hauran de deixar els seus horts. Carles Jódar (2) El curs del riu Cardener. Carles Jódar

Els paisatges al costat del riu Cardener al seu pas per Manresa són extraordinaris amb importants boscos de ribera. Tot i el potencial de l'espai la ciutat mai no ha aprofitat aquests boscos com a zona d'esbarjo. Ara l'Ajuntament hi posarà remei gràcies a una aportació dels fons estatals que permetran adequar els espais per al lleure i el gaudi dels ciutadans.

TREURE ELS HORTS

Les intervencions previstes per l'Ajuntament es produiran entre la zona del pont Nou i el pont del Congost. Aquestes intervencions faran que els horts que hi ha situats en un dels marges del riu desapareguin. La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament, Alba Alsina, ha anunciat que alguns hortolans es reubicaran en zones pageses de la ciutat com el barri del Poal o el Xup.

OBRES A LA TARDOR

Està previst que aquestes obres s'iniciïn la propera tardor i se sumaran als treballs que s'han fet en els darrers anys de recuperació del bosc de ribera autòcton i l'enderrocament d'alguns edificis que havien ocupat la zona. Des de l'Ajuntament ja han anunciat que altres accions com la de la comunicació de la nova zona d'esbarjo amb la zona del passeig del riu hauran d'esperar a poder disposar d'un nou pressupost.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net