Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

30 September 2009

Faran una xarxa de camins i miradors centrats en paisatges a l'Alt Empordà

ORIOL MAS El Punt - [Feature]

La creació d'una xarxa de camins i miradors a través dels quals es puguin conèixer i interpretar els diversos paisatges de l'Alt Empordà serà un dels principals objectius de la carta del paisatge de la comarca. Divendres al vespre es van presentar al Consell Comarcal les conclusions de tot el procés de participació de la carta, a través del qual s'han redactat 51 compromisos, dividits en sis grans blocs: la xarxa de camins i miradors; un programa d'educació i sensibilització en el paisatge; valors del paisatge per al desenvolupament econòmic; criteris paisatgístics en el desenvolupament urbanístic; ordenació, restauració i millora del paisatge, i la creació d'una oficina comarcal del paisatge, que haurà de desenvolupar tots els projectes.

En el procés de participació hi han pres part 124 persones, i Albert Albertí, un dels redactors del projecte, ha explicat que totes les conclusions són ara 'un full de ruta, que el Consell Comarcal ha de transformar en un pla de gestió'. A més, Albertí ha destacat que la carta serà un punt de trobada per a diferents sectors, i que es pot convertir en un actiu econòmic més de la comarca, si se sap aprofitar. Segons el catàleg elaborat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya, l'Alt Empordà consta de paisatges com els Aspres, el cap de Creus o els terraprims.

© 2022 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net