Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

28 May 2008

Girona rehabilitarÓ les fašanes de la banda est del riu Onyar

Els treballs comenšaran desprÚs de l'estiu i duraran mÚs de dos anys El pont de les Peixateries Velles tambÚ es reformarÓ al juny

ELISABET ESCRICHE Avui - [Feature]

La imatge mÚs emblemÓtica de la ciutat de Girona, les cases de colors del riu Onyar, serÓ sotmesa a un tractament de bellesa. L'Ajuntament ha elaborat un exhaustiu estudi en quŔ ha analitzat l'estat de les 83 fašanes que hi ha a la banda est de l'Onyar, des del pont de Pedra fins al Cul de la Lleona, per determinar les actuacions que cal dur a terme. NomÚs 13 fašanes s'hauran de repintar completament, la resta necessiten arranjaments a les cornises, balcons i parts de fusta o canvis de persianes.

El consistori encara no ha quantificat el cost dels treballs, que finanšaran conjuntament el mateix Ajuntament, els propietaris i la direcciˇ general del Paisatge de la Generalitat, amb qui l'equip de govern ja ha mantingut contacte. Les obres no comenšaran fins passat l'estiu i duraran entre dos i tres anys.

L'˙ltim cop que es va fer una intervenciˇ a les fašanes de l'Onyar va ser l'any 1983. En aquella ocasiˇ es va dur a terme una remodelaciˇ completa. 'El que es tracta ara Ús de posar-les al dia respectant la carta de colors del barri vell', va puntualitzar l'alcaldessa, Anna Pagans. L'Ajuntament tambÚ tÚ previst fer un estudi sobre l'estat de les fašanes del sector oest.

M╔S REFORMES

Un altre punt turÝstic que tambÚ serÓ reformat Ús el pont de les Peixateries Velles, constru´t per l'enginyer francŔs Gustave Eiffel a finals del segle XIX, dotze anys abans que acabÚs la torre de ParÝs. L'estructura uneix la rambla i el carrer de Santa Clara. Els treballs consistiran a netejar l'estructura de ferro, aplicar-hi un tractament antioxidant i repintar-la. A mÚs, es canviaran les peces malmeses del paviment de fusta i s'hi aplicarÓ un tractament antilliscant. La intervenciˇ, que costarÓ entre 60.000 i 70.000 euros, comenšarÓ al juny i durarÓ uns dos mesos.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net