Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

31 March 2008

Les façanes d'Empuriabrava hauran de tenir colors i acabats mediterranis

MAR VICENTE El Punt - - Comarques Gironines [Feature]

Foto

Les façanes de les cases d'Empuriabrava hauran de ser de colors i acabats 'de caràcter mediterrani'. L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ho ha regulat per evitar que es construeixin cases d'estètica molt diferent. Per això farà una carta de colors que limiti dels blanquinosos als colors terrossos els colors i farà una llista dels materials i acabats que es poden usar i els que no. De moment, a falta d'una regulació més extensa, ha modificat el pla general apuntant que l'Ajuntament podrà evitar que s'usin materials que desentonin amb l'estètica de la resta de la marina.

'L'objectiu és evitar que es construeixin cases més característiques d'alta muntanya, amb teulats de pissarra en comptes de teula, per exemple, o que ens trobem de cop i volta una casa de color vermell', va explicar el regidor d'Urbanisme, Pere Iglésies.

Aquesta regulació, que s'acabarà de completar quan s'aprovi el nou pla urbanístic, s'ha fet a través d'unes modificacions puntuals a l'actual pla que ara hauran de passar per Urbanisme de Girona. 'L'equip anterior ja havia tingut la sensibilitat de regular aquest tema a la vila, però faltava fer-ho a la marina', segons Pere Iglésies.

ELS CARRERS DEL POLÍGON

A més, l'Ajuntament també ha regulat, a través de les mateixes modificacions del pla general, els usos que es podran fer als carrers del polígon industrial, de manera que serveixin d'aparcament, però no per fer-hi activitats industrials com ara netejar embarcacions o instal·lar contenidors de rebuig.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net