Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

5 June 2007

L'Alt Penedès destinarà uns 300.000 euros a projectes d'integració paisatgística als municipis

A.M El Punt - - El Penedès [Feature]

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès i vuit municipis de la comarca han signat acords per tal d'impulsar actuacions d'integració paisatgística a les entrades del municipi després d'executar el projecte d'integració als polígons industrials de la comarca. Els projectes mediambientals s'executaran durant aquest any i tenen un pressupost de 333.872 euros, segons va confirmar ahir el gerent de l'ens comarcal, Jordi Cuyàs.

El projecte d'integració i ordenació paisatgística que s'ha signat amb els ajuntaments inclou la millora de les entrades dels municipis, la millora de camins de nuclis i la millora dels laterals. Inicialment s'havia previst que l'ens comarcal impulsés un projecte per envellir les rotondes d'entrada als municipis tal com recomana la carta del paisatge aprovada el desembre de 2004, però es va ampliar a altres actuacions després de veure els problemes que tenia l'actuació només a les rotondes, ja que l'actuació sobre aquestes comporta moltes vegades la implicació de diverses administracions.

Els projectes que ara s'estan concretant disposen d'aportacions dels fons europeus Feder, que gestiona el consell i que subvenciona el 50% de l'actuació global. Les actuacions que es duran a terme són: la col·locació d'arbrat a l'entrada de Pontons –que ja s'ha executat–, l'adequació del camí a Bellavista a Puigdàlber, els treballs al sender de la riera a Santa Fe del Penedès, la millora de la rotonda d'entrada als Monjos pel carrer Lluís Companys a Santa Margarida i els Monjos, la millora de l'entrada a l'Ordal a Subirats, l'enjardinament del carrer Tomeu a Torrelavit, la rotonda del carrer Moja i a l'avinguda de Tarragona a Vilafranca del Penedès i l'adequació dels tres pins a Olèrdola.

© 2022 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net