Web del Observatorio del Paisaje

Press information

RETURN

7 May 2007

Creen 65 horts municipals de lloguer a Girona i d'aquí a dos anys en seran 200

Gairebé 260 sol·licituds per conrear un dels horts municipals de lloguer a les hortes de Santa Eugènia. Aquest és el nombre de persones que han demanat a l'Ajuntament poder treballar la terra. En vista d'aquesta demanda, el consistori ha decidit no esperar a tenir el centenar d'horts de lloguer que hi haurà al Parador del Güell i ha començat a crear 65 horts més darrere del viver municipal. En total, es preveu que en un període de dos anys hi haurà uns 200 horts que tindran aproximadament una superfície d'uns 50 m² i pels quals els llogaters han de pagar uns 50 euros anuals. Els primers horts seran operatius tan bon punt s'hagin aprovat les bases que en regulen l'ús. Paral·lelament, els hortolans ja han començat a rebre les casetes que substituiran les barraques.

DAVID BRUGUÉ El Punt - [Feature]

Foto
Foto

(1) Hortolans muntant la caseta. D. Brugué (2) La caseta, ja muntada, amb una barraca al fons. D. Brugué

Des de fa anys ja hi ha una trentena d'horts de lloguer en funcionament en terrenys municipals, però segons explica el regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu, no hi havia una regularització reglamentada. Ara s'aprofitarà el procés per fer-ho, tot i que les persones que els conreen ho podran continuar fent sempre que mantinguin condicions com ara fer un tipus d'agricultura ecològica.

Paral·lelament, s'ha començat a condicionar un altre espai d'horts, darrere dels vivers municipals, a tocar el que havia estat un antic magatzem de ferralla. S'ha aplanat, s'hi estan col·locant tanques i ja s'hi ha fet el sistema de reg. Feliu explica que els treballs de condicionament s'acabaran d'aquí a uns dos mesos i que després es posaran a disposició uns 65 horts, que faran 50, 70 o 100 m² de superfície. Aquests seran els primers que s'adjudicaran, però primer s'hauran d'aprovar les bases que en regularan l'ús. El regidor explica que per ara hi ha unes 260 sol·licituds per conrear horts, i que aquests s'adjudicaran per estricte ordre de presentació de les instàncies. No obstant això, els possibles hortolans han de complir les condicions de les bases d'adjudicació, com ara el compromís de fer cultiu ecològic o ser preferentment de Girona, entre d'altres. Feliu hi afegeix que es preveu que d'aquí a uns dos anys hi haurà uns 200 horts, ja que a la urbanització del Parador del Güell, que tot just ara s'ha començat, en sortiran un centenar més.

© 2023 Landscape Observatory of Catalonia | Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net