Informació a la premsa

TORNAR

18 de febrer de 2015

Parcel·les de fruiters uniran la Casa de l'Aigua amb Torre Baró

La Trinitat Nova recupera uns terrenys on s'havia abocat runa.

ANNALISA PALUMBO El Periódico - [Crònica]

Ja han començat els treballs per crear unes terrasses agrícoles que tindran arbres fruiters al barri de la Trinitat Nova, al costat de les quals es dissenyarà una via per unir la Casa de l'Aigua (Garbí, 2-4) amb el castell de Torre Baró (Carretera Alta de Roquetes, 328). L'objectiu és millorar una zona que s'havia utilitzat com a dipòsit de runa d'obres realitzades en l'entorn.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola col·labora amb l'ajuntament per configurar un nou punt d'accés al parc i millorar el paisatge de la zona. Aquesta actuació, que assumeix Hàbitat Urbà amb una inversió de 190.000 euros, es completarà el mes que ve, quan es comencin a plantar els primers arbres fruiters.

Les terrasses agrícoles seran gestionades per l'ajuntament, a través de Parcs i Jardins, però els veïns podran "disfrutar de la zona i disfrutar de la collita", asseguren fonts municipals.

Els representants locals explicaran en el pròxim Consell de Barri, el dimecres 25 de febrer, totes les actuacions previstes. "Tot el que sigui bo per al barri serà benvingut", afirma Ainhoa Francoy, presidenta de l'Associació de Veïns de la Trinitat Nova. Abans d'optar per la plantació de fruiters, es va plantejar la possibilitat d'utilitzar la zona com a àrea d'apicultura. "Ens hi vam oposar perquè la proximitat amb escoles i edificis habitats podia suposar un problema de seguretat", diu el vicepresident de l'entitat, Ramón Casas.

A més de les terrasses per a la plantació de fruiters, amb el seu propi sistema de reg, el projecte té previst connectar l'entrada dels bancals amb el camí ja existent, que permet arribar al mirador de Torre Baró, tot just rehabilitat i convertit en un nou punt d'interès. Aquest enllaçarà amb la Casa de l'Aigua, una estació d'aigua construïda entre el 1915 i el 1916 per integrar-se a la xarxa de proveïment municipal. El camí, a més, unirà el carrer de Riudecanyes amb el d'Aiguablava.

RETORN AL PASSAT / Fonts municipals afirmen que es tracta d'una actuació que millorarà aquesta franja de transició entre la ciutat i el parc, i que estimularà la tornada a la tradició agrícola que havia caracteritzat la zona fa 100 anys. "S'ha plantejat la possibilitat que els veïns del barri puguin elaborar melmelades amb els fruits de les parcel·les, però de moment encara no sabem res concret", assegura la presidenta de l'entitat veïnal.

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net