Informació a la premsa

TORNAR

27 de maig de 2014

PuigcerdÓ projecta obrir el turisme i la vila cap al riu amb un parc fluvial al Querol

El nou espai farÓ dos quil˛metres de zona verda amb camins i Órees recreatives i d'esport.

M.S./A.G. Regiˇ 7 - [Cr˛nica]

Foto

El riu Querol a PuigcerdÓ i l┤Ajuntament farÓ el parc a la ribera esquerra Emili GimÚnez

PuigcerdÓ vol reinventar-se amb all˛ que tÚ, ja sigui amb el patrimoni hist˛ric o com, ara, el natural. L'equip de govern municipal ha ideat la creaciˇ d'un parc fluvial que obri la vila al riu Querol, que travessa el terme municipal de nord a sud davant en nucli antic sense, per˛, que sigui ara per ara visible. Salvant les distÓncies, des del consistori ja han assenyalat que es tracta d'una operaciˇ en la mateixa lÝnia de les que van permetre a Barcelona obrir-se al mar i a la Seu d'Urgell fer-ho cap a la ribera del Segre l'any 1992.

L'Ajuntament ja ha comenšat a treballar en el projecte comprant alguns dels terrenys de la ribera del Querol i encarregant un estudi urbanÝstic. Aquest treball fixarÓ el cost real del projecte, el calendari d'actuacions i el disseny de tot l'espai. El parc fluvial del Querol tindrÓ dos quil˛metres de llargada i inclourÓ camins per passejar i fer esport, zones de berenada i espais amb jocs infantils i mobiliari urbÓ per a l'exercici fÝsic. El projecte es programarÓ per anar-lo construint en un termini d'uns cinc anys, per˛ ja es comenšarÓ aquest 2014. El consistori preveu que a la tardor es podran iniciar les obres per adequar la primera part, que serÓ la que toca al ve´nat de la Col˛nia Simˇ, d'aquesta manera el barri guanyarÓ ja d'entrada una zona verda d'oci.

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net