Informació a la premsa

TORNAR

28 de maig de 2008

Girona rehabilitarà les façanes de la banda est del riu Onyar

Els treballs començaran després de l'estiu i duraran més de dos anys El pont de les Peixateries Velles també es reformarà al juny

ELISABET ESCRICHE Avui - [Crònica]

La imatge més emblemàtica de la ciutat de Girona, les cases de colors del riu Onyar, serà sotmesa a un tractament de bellesa. L'Ajuntament ha elaborat un exhaustiu estudi en què ha analitzat l'estat de les 83 façanes que hi ha a la banda est de l'Onyar, des del pont de Pedra fins al Cul de la Lleona, per determinar les actuacions que cal dur a terme. Només 13 façanes s'hauran de repintar completament, la resta necessiten arranjaments a les cornises, balcons i parts de fusta o canvis de persianes.

El consistori encara no ha quantificat el cost dels treballs, que finançaran conjuntament el mateix Ajuntament, els propietaris i la direcció general del Paisatge de la Generalitat, amb qui l'equip de govern ja ha mantingut contacte. Les obres no començaran fins passat l'estiu i duraran entre dos i tres anys.

L'últim cop que es va fer una intervenció a les façanes de l'Onyar va ser l'any 1983. En aquella ocasió es va dur a terme una remodelació completa. 'El que es tracta ara és de posar-les al dia respectant la carta de colors del barri vell', va puntualitzar l'alcaldessa, Anna Pagans. L'Ajuntament també té previst fer un estudi sobre l'estat de les façanes del sector oest.

MÉS REFORMES

Un altre punt turístic que també serà reformat és el pont de les Peixateries Velles, construït per l'enginyer francès Gustave Eiffel a finals del segle XIX, dotze anys abans que acabés la torre de París. L'estructura uneix la rambla i el carrer de Santa Clara. Els treballs consistiran a netejar l'estructura de ferro, aplicar-hi un tractament antioxidant i repintar-la. A més, es canviaran les peces malmeses del paviment de fusta i s'hi aplicarà un tractament antilliscant. La intervenció, que costarà entre 60.000 i 70.000 euros, començarà al juny i durarà uns dos mesos.

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net