Parc Agrari del Baix Llobregat

Documentació:

http://parcs.diba.cat/es/web/baixllobregat

País/regió:

Catalunya

Any:

1998

Escala d'aplicació:

Supramunicipal

Descripció:

El Parc Agrari del Baix Llobregat, de 3.332 ha, situat enmig del garbuix de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a propòsit facilitar i garantir la continuïtat de l'ús agrari, tot preservant-lo de la seva incorporació al procés urbà. En aquest sentit, protegeix i manté un espai agrari de gran valor agrícola, productiu, cultural i paisatgístic, tot promocionant-ne els usos agrícoles, així com el gaudi i el coneixement del seu entorn. El Parc Agrari del Baix Llobregat s'insereix en la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona, i disposa d'un Pla especial de protecció i millora amb l'objectiu de consolidar l'espai agrari tot fent possible la viabilitat i la millora de les rendes de les empreses agràries que s'hi ubiquen, mitjançant l'assoliment de l'eficiència de les infraestructures i l'impuls de sistemes de producció i comercialització.

Font de finançament:

Pública

Agents impulsors:

Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat (Diputació de Barcelona; Consell Comarcal del Baix Llobregat; Generalitat de Catalunya; Unió de Pagesos de Catalunya, i els municipis Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans).

TORNAR

 

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net