Adotta un Terrazzamento. Sostieni la montagna del canale di Brenta

Documentació:

http://www.adottaunterrazzamento.org/

País/regió:

Itàlia

Any:

2010

Escala d'aplicació:

Supramunicipal

Descripció:

És una iniciativa per a la recuperació del paisatge aterrassat del Canale di Brenta mitjançant la posada en adopció de parcel·les abandonades. La seva recuperació és principalment per l’ús agrícola però, en alguns casos, també se’n preveu un ús recreatiu. Per tal de recuperar les terrasses, l’ens gestor posa en “adopció” les terrasses abandonades amb previ acord amb el seu propietari. Es proposen dues tipologies d’adopcions, una de directa i una altra a distància. En l’adopció directa, la persona adoptant es compromet a treballar la terra; en canvi, en l’adopció a distància, la persona adoptant paga una quota anual que permet finançar els treballs de recuperació de les terrasses. Les terrasses posades en adopció és localitzen en dues àrees pilot del Canale di Brenta: a la Val Verta i en les proximitats del Ponte Subito.

Font de finançament:

Públic/privat

Agents impulsors:

Comitato 'Adotta un terrazzamento in Canale di Brenta  format per la Comune di Valstagna, el Grup Terre Alte del Club Alpino Italiano, el Departament de Geografia de la Universitat de Padova.

TORNAR

 

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net