Riera de Caldes 2.0. Cartografia ciutadana

Documentació:

http://cartografiarieradecaldes.blogspot.com.es

País/regió:

Catalunya

Any:

2012

Escala d'aplicació:

Local

Descripció:

Riera de Caldes 2.0 és una actuació de divulgació científica encaminada a la producció de cartografia ciutadana a l'entorn d'un paisatge fluvial metropolità (Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui). En el taller, estudiants locals d'ESO esdevenen investigadors responsables de la recollida sistemàtica de material sensible a l'entorn de la riera i proposen idees de millora d'aquest àmbit, que comparteixen amb la ciutadania a través d'un portal web de creació pròpia. Els joves tenen un paper cabdal en el lideratge i el compromís en favor d'un entorn metropolità més sostenible i equilibrat, de coexistència entre la natura i ciutat. L'actuació proposada resulta innovadora ja que contribueix a descobrir les vivències i les percepcions particulars dels múltiples usuaris de l'entorn fluvial. En aquest sentit, les TIC ofereixen el suport adequat per a disseminar els resultats, i alhora propiciar la construcció d'una comunitat solidària amb l'entorn. L'activitat conclou amb una exposició a l'Espai Jove municipal i el lliurament del portal web sobre la riera a les associacions de veïns, l'Ajuntament i els mitjans de comunicació locals.

Font de finançament:

Pública

Agents impulsors:

Laboratori de l'Àrea d'Urbanisme (LAU) de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ESARQ) de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), municipi de Palau-solità i Plegamans i Institut Ramon Casas i Carbó.

TORNAR

 

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net